Avrupa Türk Haltercilerin Şovunu izliyor.
Bizi sosyal medyadan takip edin

Avrupa Türk Haltercilerin Şovunu izliyor.

Avrupa Türk Haltercilerin Şovunu izliyor.

  • 12 Apr, 2011

Avrupa Türk Haltercilerin Şovunu İzliyor…

Rusya’da devam eden Büyükler Avrupa Şampiyonasının ikinci gününde yapılan 62 kg yarışmalarında sporcumuz Bünyamin Sezer, 2 altın, 1 bronz madalya elde ederken, diğer sporcumuz Hurşit Atak ise 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandılar. Yarışmaların ikinci gününde Avrupa yine Türk haltercilerin şovunu izlediler.

Bünyamin Sezer; 2 Altın ve 1 Bronz Madalyanın Sahibi Oldu…

62 kg da ülkemizi temsil eden sporcumuz Bünyamin Sezer, koparmada altın madalyanın sahibi olurken silkmede bronz madalya kazandı. Toplam da da altın madalyanın sahibi olan sporcumuz Bünyamin Sezer, Avrupa şampiyonluğunu elde ederek İstiklal Marşımızı okuttu.

Bünyamin Sezer, koparmadaki ilk hakkında 131 kg, ikinci hakkında 135 kg ve son hakkında da 140 kg’ı başarı ile kaldırarak altın madalyanın sahibi oldu. Silkmede ise ilk hakkında 153 kg’ı ikinci hakkında 158 kg’ başarı ile kaldırdı. Son hakkında 161 kg’ ı deneyen sporcumuz bu ağırlıkta başarılı olamayınca bronz madalya da kaldı. Toplamda ise ulaştığı 298 kg onu altın madalyaya ve Avrupa şampiyonluğuna taşıdı.

Hurşit Atak; 1 Gümüş ve 1 Bronz Madalya Aldı…

62 kg da yarışan diğer sporcumuz Hurşit Atak ise 1 gümüş ve bronz madalya alarak ülkemize 2 madalya daha kazandırmış oldu.

Hurşit Atak, koparmadaki ilk hakkında 125 kg başarılı olamadı. İkinci hakkında 125 kg’ başarıyla kaldıran sporcumuz son hakkında ise 128 kg’ ı başarı ile kaldırdı. Silkmede ilk hakkında ilk hakkında 157 kg ve ikinci hakkında 161 kg’ı başarı ile kaldıran sporcumuz Hurşit Atak son hakkında 166 kg kaldıramadı ama gümüş madalyanın sahibi olmayı başardı.

Hurşit Atak toplamda elde ettiği 289 kg ile de ülkemize 1 bronz madalya daha kazandırmış oldu.


Rusya’ da İstiklal Marşımız Coşkuyla Söylendi.

62 kg da yarışan sporcularımız Bünyamin Sezer 2 Altın, 1 bronz madalya ederek kürsünün en üst basamağına çıkarak İstiklal Marşımızı coşkuyla söyletti. Hurşit Atak’ ta aldığı 1 gümüş ve bir bronz madalya ile kürsüdeki yerini alan diğer gururumuz oldu.



Gurbetçilerimiz Yanımızdaydı…

Rusya Kazan’ da yapılan Büyükler Avrupa Şampiyonasında Kazan’ da bulunan gurbetçilerimiz ve Türk öğrenciler milli takımımızı yanlız bırakmadılar. Sporcularımızın yarışmaları esnasında büyük coşku yaratan gurbetçilerimiz adeta salonu ayağa kaldırdılar. Yaptıkları coşkulu tezehuratlarla sporcularımızın da moral kaynağı oldular.



IWF Başkanı Tamas Ajan’ dan, Federasyonumuza Övgü…

Büyükler Avrupa Şampiyonasına katılan Uluslararası Halter Federasyon Başkanı Tamas Ajan, şampiyonada Federasyon Başkanımız Dr. Hasan Akkuş’u, yoğun çalışmalarda bulunan federasyon ekibimizi, büyük başarılar elde eden antrenörlerimizi ve sporcularımızı kutladı.



Federasyon başkanımız Dr. Hasan Akkuş, Genel Sekreterimiz Zeki Öztürk ve Organizasyonlar Koordinatörümüz Mehmet Zeki Erkan ile salon içerisinde sohbet eden IWF Başkanı Tamas Ajan, Türkiye Halter Federasyonuna büyük övgüler yağdırdı.

Federasyonumuz çalışmalarını ve başarılarını yakından takip ettiğini söyleyen Tamas Ajan, Federasyon ekibimizin çalışmalarını oldukça başarılı bulduğunu, Türk Federasyonunun iyi bir ekibe sahip olduğunu, oldukça cana yakın ve çalışkan insanlardan oluştuğunu söyledi.

Web sitemizi de yakından inceleyen ve oldukça başarılı bulan Tamas Ajan, Antalya’yı ve İstanbul’ u unutamadığını söyledi.