Büyük Bayanlarda Kocaeli Kağıt Spor Şampiyon…
Bizi sosyal medyadan takip edin

Büyük Bayanlarda Kocaeli Kağıt Spor Şampiyon…

Büyük Bayanlarda Kocaeli Kağıt Spor Şampiyon…

  • 30 Apr, 2011

Büyükler Kulüplere Rekor Katılım…

Federasyonumuz 2011 faaliyetlerinden olan Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası Sakarya ilinde rekor bir katılım ile başladı. 28 il, 58 kulüpten, 281 erkek, 113 bayan olmak üzere toplam 394 sporcunun iştirak ettiği şampiyona katılım açısından rekora ulaştı.

29 Nisan 2011 Cuma günü saat 14.30’ da yapılan açılış seremonisine Federasyon Başkanımız Dr. Hasan Akkuş’ un yanı sıra, Sakarya Vali yardımcısı Hakkı Ünal, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Yönetim Kurulu Üyemiz Suzi İrfanoğlu ve Genel Sekreterimiz Zeki Öztürk katıldılar.

Açılış seremonisinde bir konuşma yapan Federasyon Başkanımız Dr. Hasan Akkuş, Sakarya’da yapılan Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonasına rekor bir katılımın olduğunu ve bunun Türk Halteri için önemli bir olay olduğunu söyledi. Türk Halterinin yetiştirdiği başarılı sporcuların da burada yarışmalarının şampiyonanın kalitesini arttırdığını ifade etti. Sakarya ilinin de halterde önemli illerden birisi olduğunu ve son Avrupa Şampiyonasında da iki Sakarya’lı haltercinin Avrupa şampiyonu olduğunu söyledi.


Açılış seremonisinde Sakarya Şehit Abdullah Ömür İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin Roman dansı da katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.


Bayanlarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Şampiyon Oldu…

Yapılan bayanlar yarışmalarının ardından takım klasmanında bayanlarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Şampiyonluğunu ilan etti.

Bayanlar Kategorisinde 161 puanla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Şampiyon olurken ikinciliği 153 puanla Gaziantep Halter İhtisas Spor Kulübü, üçüncülüğü de 150 puanla İstanbul Fevzi Çakmak Spor Kulübü elde etti. Bayanlar kategorisinde 146 puanla Ankara Büyükşehir Belediyesi 4., 143 puanla Konya Kuyulusebil Halter ihtisas 5. ve 123 puanla da Konya Olimpic Spor da 6. oldular.

Şampiyon olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübünün şampiyonluk kupasını Sakarya Valisi Mustafa Büyük verdi. İkinci olan Gaziantep Halter ihtisas Spor Kulübünün Kupalarını da Federasyon Başkanımız Dr. Hasan Akkuş verdiler.