Fransa’da Olimpiyat Kotamızı Koruyacağız…
Bizi sosyal medyadan takip edin

Fransa’da Olimpiyat Kotamızı Koruyacağız…

Fransa’da Olimpiyat Kotamızı Koruyacağız…

  • 16 Sep, 2011

Olimpiyatlara fazla sayıda sporcu ile katılmayı hedefleyen milli takımımız olimpiyatlara gidebilmek için puan açısından oldukça önem taşıyan ve 05-13 Kasım 2011 tarihlerinde Fransa’da yapılacak olan Büyükler Dünya Şampiyonası sıkı bir şekilde çalışıyor.

Halter branşında, Olimpiyat vizesi alabilmek için son iki dünya şampiyonasındaki dereceler önem taşımaktadır. Şu anda Türkiye olarak bayanlarda 4, erkeklerde ise elimizde bulunan 5 kotayı korumak amacındayız.

Fransa’da Önce Puan…

Bayanlara geçen sene kota sıralamasında ilk sırada olduklarını, bu yılda buna yakın dereceler yapmaları durumunda bu vizeleri koruyacaklarını belirten federasyon başkanımız, şöyle devam etti:
”Erkeklerde hedefimiz 5 kotayı 6’ya çıkartmak. Bunun için bu müsabakalarda daha iyi yarışmamız gerekir. Olimpiyattaki hedefimiz madalyalar almak. Bu sadece federasyonumuzun hedefi değil. Çünkü ülkemiz açısından da önemli bir durum. Olimpiyatlarda ülkemiz adına ilk hedefimiz, daha fazla sayıda sporcuyla oraya katılabilmek. Bazı branşlar açısından olimpiyata katılmak önemli. Bazıları açısından sayıyı artırmak önemli. Halter Federasyonu’nun bu anlamda yükü ve sorumluluğu daha fazla. Halter, ülkemizde uluslararası alanda lokomotif branştır. Geçen yıl uluslararası alandaki madalya sıralamasına göre federasyonumuz, en başarılı federasyon seçildi.”

Olimpiyatlarda Madalya Alacağız…

Federasyon Başkanımız Dr.Hasan Akkuş, halterin olimpiyatlardaki derecelerinin ülkeyi sıralamada aşağı veya yukarı doğru oynattığını ifade ederek, ”Olimpiyatlarda madalya alırsak, ülke sıralamamız 20 basamak yukarı çıkıyor. Beklenen madalyaların gelmemesi durumunda ise neredeyse 30 basamak aşağı düşüyoruz. Bu nedenle bizim amacımız maksimum sayıda sporcuyla katılmak, ama asıl hedefimiz olimpiyatta madalya almaktır. Şu anda 4 sporcumuz olimpiyat madalyasına yakın görünüyor. Bu, bir sporcu artabilir veya bir sporcu azalabilir” şeklinde konuştu.

Federasyon başkanımız Dr. Hasan Akkuş, Fransa’da, 5-13 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonasında, milli takım olarak ilk hedeflerinin puan açısından garanti kaldırışlar olduğunu dile getirdi.