Halter Türk Sporunun Lokomotifidir…
Bizi sosyal medyadan takip edin

Halter Türk Sporunun Lokomotifidir…

Halter Türk Sporunun Lokomotifidir…

  • 27 Apr, 2011

Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz Yunus Akgül, Avrupa Şampiyonasında takım olarak Avrupa İkincisi olan erkek ve bayan milli takımlarımızı kabul ederek SESAM’ da bir yemek verdi. Yemeğe Federasyon Başkanımız Dr. Hasan Akkuş, As başkanımız Zeki Türkeş, Genel Sekreterimiz Zeki Öztürk, Büyükler milli takım antrenörlerimiz ile Avrupa Şampiyonasına katılan milli sporcularımız katıldılar.


Yunus Akgül; Halter Türk sporunun lokomotifidir.

Rusya’da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’nda takım halinde ikinci olan bayan ve erkek milli takım sporcularımıza, federasyon başkanımız ve teknik heyetimize yemek veren Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz Yunus Akgül, “Asıl hedefimiz olimpiyatlar, ama Avrupa ve dünya şampiyonaları da burası için bir ölçüdür” dedi. Akgül, halter ve güreşin Türk sporunun lokomotif branşları olduğunu söyledi.

Halter ve güreş branşlarının Türk sporunun lokomotif branşları olduğuna dikkat çeken Genel Müdürümüz Akgül, ”Haltere her zaman güveniyoruz. Avrupa şampiyonasından çok güzel derecelerle ayrıldığımıza inanıyorum. Bayanlarda tüm sporcularımız olimpiyat kotasını almış durumda. Erkeklerde de bunu yakalayacağız. Federasyon başkanına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Her gece olimpiyatlara katılma sayısının hesabını yapıyorum. Göreve geldiğimden bu yana bunu yapmaya başladım.” diyerek görüş belirtti.

 

Avrupa’ da başarılı olduk. Hedef Olimpiyatlar… 

Federasyonu Başkanımız Dr. Hasan Akkuş da Kazan’da yapılan Avrupa şampiyonasında başarılı olduklarını düşündüğünü söyledi.
Şampiyonada 28 madalya alındığını belirten başkanımız, ”Erkekler ve bayanlarda Avrupa ikincisi olduk. Genç sporcularımız da başarılı oldu. Tecrübeli sporcularımız da başarılarını tekrarladı. Nihai hedefimiz olimpiyatlar. Bayanlarda olimpiyat için 4 kota, erkekler için de 5 kota alabildik” dedi.
Federasyon Başkanımız Dr. Hasan Akkuş, her müsabakada hedefin farklı olduğuna dikkati çekerek, ”Avrupa şampiyonasında başarılı olduğumuza inanıyorum. Sporcularımız çok büyük işler yaptı. Olimpiyatlarda da madalya almak istiyoruz” diye konuştu.