Hurşit Atak’ tan 3 Gümüşlü Dünya İkinciliği…
Bizi sosyal medyadan takip edin

Hurşit Atak’ tan 3 Gümüşlü Dünya İkinciliği…

Hurşit Atak’ tan 3 Gümüşlü Dünya İkinciliği…

  • 15 May, 2010

Oldukça keyifli ve çekişmeli geçen karşılaşmalar tam bir taktik savaşına dönüştü.

Çinli rakibi Chen Lijun ile kıran kırana kapışan Hurşit Atak, ilk hakkında 122, ikinci hakkında da 126 kilo kaldırdı. Son hakkında da 127 kiloyu kaldıran Hurşit, faul gerekçesiyle kilosu iptal olunca kilo farkıyla gümüş madalya ile yetindi. Aynı sıkletteki diğer sporcumuz Muhammed Koçum ise sırasıyla 110, 116 ve 119 kiloları kaldırarak üçte üç yaptı. Muhammed Koçum bu sonuçların ardından 6., oldu. 

Yine çok çekişmeli anlara sahne olan silkme kategorisinde Hurşit Atak ilk iki hakkında 153 ve 160 kiloları kaldırırken son hakkında 163 kiloyu kaldıramayınca gümüş madalyada kaldı.

Diğer sporcumuz Muhammed Koçum ise, ilk iki hakkında 140 ve 145 kiloları rahatlıkla kaldırdı. Son hakkında 148 kiloyu kaldıramayan Koçum, 6. oldu.
 
Silkme kategorisinde Çinli sporcu Lijun Chen 165 kilo ile Dünya Yıldızlar rekorunun da yeni sahibi olurken, üçüncülüğü 150 kilo ile Güney Koreli sporcu Han Sol Jeong elde etti.

Koparma ve silkme kategorilerinin toplamıyla 286 kiloya ulaşan Hurşit Atak, toplamda bir gümüş madalyanın daha sahibi oldu.

 

 

 

KIZLARIMIZ UMUT VAADETTİ…

İlk olarak B gurubunda sabah podyuma çıkan Aysel Daş, koparma kategorisinde ilk hakkında 68 kiloyu kaldıramadı. Ardından ikinci hakkında 68, üçüncü hakkında 71 kiloyu kaldıran Daş, B kategorisinde ikinci oldu.