Şaziye ve Ayşegül Avrupa Şampiyonu…
Bizi sosyal medyadan takip edin

Şaziye ve Ayşegül Avrupa Şampiyonu…

Şaziye ve Ayşegül Avrupa Şampiyonu…

  • 22 Oct, 2010

ŞAZİYE OKUR AVRUPA ŞAMPİYONU

 

 

 

BİR AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUDA AYŞEGÜL ÇOBAN’ DAN 
Gençler 53 kg da yarışan sporcumuz Aşegül Çoban, koparmada ilk hakkında 75 kg, ikinci hakkında 78 kg’ı kaldırdı. Üçüncü hakkında 80 kg’da başarısız olan sporcumuz koparmada bronz madalya kazandı. Koparmada 1.liği 83 kg ile Rus sporcu Anastasiya Gurtaeva elde etti. Silkmeye çok iyi başlayan sporcumuz ilk hakkında 100 kg’ı ikinci hakkında 105 kg’ı başarıyla kaldırdı. 1.liği garantileyen sporcumuz son hakkında ise 109 kg’ı denedi fakat başarısız oldu.Silkmedeki 105 kg’lık kaldırışı ile altın madalyanın sahibi olan sporcumuz toplamda da 183 kg’lık derecesi ile 53 kg Gençlerde ‘’Avrupa şampiyonu’’ oldu. Bu kiloda ikinciliği toplamda 177 kg ile Rus sporcu Anastasiya Gurtaeva elde ederken, toplamdaki 173 kg’lık kaldırışı ile diğer Rus sporcu Kristina Sobol üçüncü oldu.

 

NURDAN KARAGÖZ AVRUPA İKİNCİSİ

48 kg 23 Yaş Altı Kategorisinde yarışan sporcumuz Nurdan Karagöz ise Koparmada 78 kg ile ikinci, silkmede de 98 kg ile ikinci oldu. Toplamda 176 kg’ a ulaşan sporcumuz Toplamda da Gümüş Madalya kazanarak Avrupa ikincisi oldu. Bu kiloda İtalyan sporcu Genny Pagliaro 3 altın madalya kazanarak 1. oldu. 

 

 

 

 

 

 

 

Böylece Şampiyonaya hızlı başlayan Genç sporcularımız şampiyonanın ilk gününde ülkemize 4 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazandırmış oldular.