Yıldızlar Kulüpler Türkiye Şampiyonası Merzifon’ da Başladı.
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yıldızlar Kulüpler Türkiye Şampiyonası Merzifon’ da Başladı.

Yıldızlar Kulüpler Türkiye Şampiyonası Merzifon’ da Başladı.

  • 06 Jun, 2013

Yıldız sporcularımız Avrupa için Merzifon’ da yarışıyor…

Federasyonumuz 2013 yılı faaliyetlerinden olan Yıldızlar Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası Amasya’ nın Merzifon ilçesinde başladı.

Merzifon Belediyesi’ nin katkılarıyla yapılan şampiyonaya 25 ilden 40 kulüpten, 64 bayan ve 218 erkek olmak üzere toplam 282 sporcu katıldı.

Şampiyonanın ilk gününde saat 20.00’ de Merzifon Belediyesi Mehmet Akif Sosyal Tesislerinde müsabakaların teknik toplantısı ve hakem toplantısı yapıldı.

05 Temmuz 2013 Cuma günü sabah 09.00’ da şampiyonaya katılan tüm antrenör, sporcu ve hakemlerimizin katılımıyla Merzifon Belediyesinden meydan’ da bulunan Atatürk anıtına kadar bir kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşüne Merzifon Kaymakamımız, Merzifon Belediye Başkanımız, Federasyon Başkanımız, Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz, As  Başkanımız, Yönetim kurulu üyelerimiz, Genel sekreterimiz ve Merzifon protokolü’ de iştirak etti. Merzifon Belediyesi Mehteran takımıyla birlikte coşkulu bir şekilde yapılan kortej yürüyüşüne Merzifon halkımızda büyük ilgi gösterdi. Kortej yürüyüşünün sonunda Merzifon Belediye Başkanımız Mehmet Kadri Aydınlı ve Halter Federasyon Başkanımız Tamer Taşpınar Atatürk Anıtına birer çelenk bıraktılar.

Müsabakaların açılış seremonisi aynı gün saat 14.00’ te Merzifon Spor Salonunda yapıldı. Açılış seremonisine Amasya ve Merzifon protokolü yoğun ilgi gösterdi. Açılış seremonisine Amasya valimiz Abdil Celil Öz, Merzifon Kaymakamımız Mehmet Fatih Geyim, Merzifon Belediye Başkanımız Mehmet Kadri Aydınlı, Halter Federasyon Başkanımız Tamer Taşpınar, Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdin Acar, As Başkanımız Murat Kalkanlı, Spor Genel Müdür Danışmanımız Mevlüd Ataseven, Merzifon Belediyespor Kulüp Başkanımız Ali Altunsaat, Genel Sekreterimiz Mehmet Zeki Öztürk, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ümit Durak ve Cengiz Aktan ve Merzifon protokollü katıldılar.

Açılış seremonisinde Halter Federasyon Başkanımız Tamer Taşpınar, müsabakaya katılan ve katkıda bulunanlara günün anısına birer plaket verdi. Merzifon Belediye Başkanımız Mehmet Kadri Aydınlı’ da Günün anısına Halter Federasyon Başkanımız Tamer Taşpınar’ a Merzifon Belediyesinin Çini işlemeli bir tabağını hediye etti.

Açılış seremonisinde Merzifon Mehteran takımı da coşkulu bir konser verdi.

İlk gün yarışmalarında erkekler 50, 56 ve 62 kg erkekler ile bayanlar 44 ve 48 kg müsabakaları yapıldı.